Gradinita Voinicel Calarasi
Facebook


Astazi, 20 decembrie 2015, prescolarii gradinitei cu program prelungit „Voinicel” Calarasi au plecat sa vesteasca nasterea Domnului Nostru Iisus Hristos.
Colindate au fost bisericile: „Sfantul Nicolae” din Mircea Voda, unde micutii, coordonati de prof. Musat Niculina, au incantat enoriasii prezenti cu minunate colinde de Craciun, si „Sfintii Apostoli Petru si Pavel”. Educatoarele Oprea Gabriela, Florea Daniela, Cojocaru Angela, Papurica Mariana au pregatit un moment special cu ocazia sarbatorilor de iarna. Copiii au primit, drept rasplata pentru cantecele ce au adus liniste si fericire in sufletele credinciosilor, daruri de la Mos Craciun.

„Din ce în ce mai mulţi părinţi care vin la biserică au început să-şi pună serios problema educaţiei propriilor copii, în care componenta moral-creştină să fie parte a programului educativ. Poate pentru prima dată în ultimii ani, familiile creştine se gândesc la importanţa modelului care le educă copilul. Ce poate fi mai util şi mai frumos transmis către sufletul copilului decât imaginile supreme ale binelui, cinstei şi purităţii reprezentate de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Care le porunceşte creştinilor să dea copiilor educaţie spirituală din cea mai fragedă vârstă: „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, ca a unora ca aceştia este împărăţia cerurilor“? Activitatile extrascolare ce implica Biserica vizeaza dezvoltarea spirituala a copiilor si ii incurajeaza sa duca o viata cinstita, curata, linistita. As dori sa le multumesc in mod deosebit parintilor pentru colaborare si intelegere.” a declarat prof. Aurelia Voicu.

 

 

PARTENERIAT EDUCATIONAL
DOAMNE, NOI PE TINE TE RUGAM!

Coordonator proiect. Prof. VOICU AURELIA
                       Responsabili proiect:  TOATE EDUCATOARELE

Preot Paroh DINCĂ IOAN- Biserica “Sf. Apostoli Petru şi Pavel”
Preot Paroh SIMA CONSTANTIN - Biserica „Sf. Ierarh Nicolae”

ANUL ȘCOLAR 2015-2016

   

   Educația religioasă începe în familie și continuă în gradiniță, unde copiii sunt sensibilizați prin trăiri religioase puternice, își formează deprinderi de conduită, învață  să-și manifeste sentimentele morale specifice unui bun creștin. Grădiniță și Biserica îl ajută pe copil să cunoască îndatoririle pe care le are față de el însuși, față de ceilalți și față de tot ce-l înconjoară

   Copiii Grădiniţei Voinicel au participat cu programe de colinde ,la serbările organizate în  cele două parohii ,însoţiţi de profesoarele în înv. Preşcolar: Păpurică Mariana, Muşat Niculina, Florea Daniela, Oprea Gabriela,Cojocaru Angela şi directoarea unităţii Voicu Aurelia.

 


Activitate extracurriculară,
colaborare cu firma C.Kreul GmbH & Co.KG Hallerndorf Germania

   Grădiniţa „ Voinicel „ a încheiat un protocol de colaborare cu Firma INTEROFFICE SRL, cu sediul în Braşov, str.Nicolae Titulescu nr.2, CUI RO3480388, nr de ordine în registrul comertului J08/3583/1992, reprezentanţă  în Romania a  firmei C.Kreul GmbH & Co.KG Hallerndorf – Germania, reprezentata de Dl. Dan Deleanu – Schussler, în calitate de prestator.

   Obiectul contractului constă în organizarea de activităţi practice de dezvoltare a abilităţilor, creativităţii şi imaginaţiei copiilor ,având la baza tehnici moderne cu scopul de elaborare a unor obiecte cu utilitate ornamentală şi practică, folosind culori şi materiale ecologice, nontoxice produse special pentru copii, de către firma C.Kreul GmbH & Co.KG Hallerndorf Germania, sub denumirea “Atelier de creaţie “ cu preşcolarii din unitate şi părinţii acestora.

 Activitatea 1. - Cana

Se vor folosi culori Kreul Hobby Line Porcelain Pen - fixarea se va face de catre noi in cuptor electric,
deoarece culorile fiind pe baza de apa, acestea trebuiesc fixate. Fixarea se face de pe o zi pe alta.

Activitatea 2. - Farfuria

 Se vor folosi culori Kreul Hobby Line Porcelain Pen - fixarea se va face de catre noi in cuptor electric,
deoarece culorile fiind pe baza de apa, acestea trebuiesc fixate. Fixarea se face de pe o zi pe alta.

Activitatea 3. - Sacoşa de pânză

Sacosa din bumbac, dimensiuni 25 x 26 cm, se vor folosi culori Kreul Javana Textil,  sabloane auto-adezive,
iar fixarea se face lasand sacosa 3 zile la aer

  Activitatea 4  - Tablou

1 Martie, Martisor, tip tablou, dimensiune 13x18 cm;  se vor folosi culori Solo Goya Acryl Basic , 
se poate aplica tehnica servetelului 

   
 
Vizitatori
2015 © Gradinita cu program prelungit "Voinicel" Calarasi
design: www.discovergroup.ro
Termeni si conditii